Bosna Royal slavila u Mostaru
Tek u trećem kolu sarajevski tim je uspio da dođe do prve pobjede nakon što su prethodno poraženi od Slobode i Gradine

Prvenstvo BiH

Bosna Royal slavila u Mostaru

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Košarkaši Bosne Royal savladali su kao gosti u Mostaru ekipu Studenta 97:100 u susretu 3. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Međutim, uvodne minute susreta nisu slutile da će sarajevski tim doći do pobjede jer su domaći odlično ušli u utakmicu i na sredini prvog perioda imali su 10 poena prednosti, 13:3.

Bosna Royal se potom budi. Vanjskim šutem gosti potpuno uspijevaju da prekorenu meč i nakon deset minuta igre vodili su 21:23.

Kontrolisao je tim Denisa Bajramovića rezultat tokom drugog perioda. Domaći u tim trenucima nisu imali adekvatnog odgovora na Emira Zimića, a Bosna Royal je koristila svaku grešku rivala i do poluvremena njihova prednost je narasla na 11 razlike, 42:53.

Gosti su bolje ušli i u drugo poluvrijeme. Jednostavno je sve ulazilo kroz obruč Studenta i ubrzo je na semaforu bilo plus 22, 47:69.

Ipak, predaje nije bilo. Student se do kraja trećeg perioda probudio i u posljednju dionicu je ušao sa samo devet poena minusa, 66:75.

Prijetili su domaći košarkaši u posljednjoj dionici. Došli su do samo minus dva na dvije minute do kraja, ali zatim Durak pogađa trojku za odlazak na plus pet, 87:92.

Nije Student na kraju uspio doći do preokreta. Imali su šut za izjednačenje kojeg je Washington promašio i Bosna Royal je uspješno završila posao u ovom meču i došla je do prve pobjede u sezoni.

Micheel Mallory je predvodio Bosnu Royal sa  33 poena i osam asistencija, Emir Zimić je dodao 20 poena i 11 skokova, a Leland King 19 poena i devet skokova.

Washington je kod domaćih ubacio 24 poena, Ćup je stao na 21, a Dželmo je dodao 17.

Prvenstvo BiH, 3. kolo:

Student - Bosna Royal 97:100 (21:23, 21:30, 24:22, 31:25)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

STUDENT: Manjgo, Barbarić, Širić 5, Zovko 11, Rešidović 12, Pehar, Washington 24, Dželmo 17, Cvitanović, Škorbo 7, Ćup 21.

BOSNA ROYAL: Aladin, Bektić, Došen 10, Durak 15, Barukčija, Mallory 32, Ovčina, King 19, Pilavdžić 3, Urakalo, Zimić 20.

Top Komentari

epa
pa mozemo li ovog Mallory naturalizovati ikako izgleda kao odlican kosarkas???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi