Mladi fudbaler je u redove madridskog kluba stigao iz Mallorce, a jednu sezonu je proveo na posudbi u ekipi Espanyola (Foto: EPA)

Tuttosport donosi zanimljivu vijest

Nakon Ronalda još jedna zvijezda Reala želi u Juventus

Midhat Šljivak

Prelazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus prethodnog ljeta je izazvao veliku pažnju.

Ovaj transfer apsolutno niko nije očekivao, ali CR je donio odluku i za sada nije požalio jer igra zaista odlično u dresu Bianconera.

Međutim, uskoro bi put Torina mogao još jedan igrač Reala. Radi se o Marcu Asensiju koji je, prema tvrdnjama Tuttosporta, veoma zainteresovan za prelazak u Juventus.

Asensio je navodno opčinjen navijačima Stare dame, a o sjajnoj atmosferi unutar tima mu je pričao i nekadašnji igrač Bianconera Alavaro Morata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće svakako veoma interesantno vidjeti šta će se desiti u ovom slučaju. Sigurno je da bi Juve jedva dočekao da dovede jednog ovakvog fudbalera, ali o svemu će se pitati Ral Madrid.

Asensio je ugovorom sa Kraljevima vezan do 2023. godine, a njegova cijena na tržištu je čak 90 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.