Fiorentina ne želi kupiti Pjacu

Iako ima opciju

Fiorentina ne želi kupiti Pjacu

Fiorentina nema namjeru da na kraju sezone otkupi ugovor Hrvata Marka Pjace od Juventusa, prenose italijanski mediji.

Podsjetimo, Pjaca je član Fiorentine od minulog ljeta kada je za dva miliona eura stigao na posudbu iz Juventusa, a Viola ima opciju da ga trajno dovede u svoje redove za dodatnih 20 miliona eura.

Ipak, kako prenose Italijani, klub iz Fiorence nema namjeru da aktivira ovu klauzlu. Pjaca se muči da izbori mjesto u startnoj postavi Fiorentine, a i kada dobije priliku ne oduševljava čelnike kluba. Na dosadašnjih 11 utakmica u Seriji A upisao je po jedan gol i asistenciju.

Kako prenose Calciomercato.com, Juventus ne želi očajnički da vrati Pjacu u svoje redove, pa bi Hrvat narednog ljeta mogao imati problema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, obzirom na Pjacine kvalitete i samo 23 godine, sigurno je da će na kraju pronaći klub za sebe, a ukoliko ga povrede zaobiđu morat će dati sve od sebe kako bi dokazao da je dostojan velikih ekipa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Raikkonen
Realno Pjaca vjerovatno ima potencijal i ne bi ga džabe Juventus kupio ali njemu su sada 23 godine i moje mišljenje laika koji voli fudbal/ nogomet i ono što sam upratio i vidio onda Pjaca fakat ne može da bude ni na klupi Juvea a vjerovatno i Vioele vidjele šta je od Pjace ostalo i ne žele da odkupe njegov ugovor. Nadam se da će Pjaca iskoristiti nekadašnji svoj potencijal jer ipak godine lete.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi