Mladi Amer Gojak je u sinoćnjem meču protiv Austrije upisao i prve minute u dresu A reprezentacije Bosne i Hercegovine (Foto: EPA)

Našao se na radaru španskog velikana

Gojaku se nakon debija za BiH smiješi i veliki transfer?

Skautska služba Seville, među desecima mladih igrača koje prati u Evropi, prati i jednog "A" reprezentativca naše zemlje.

Trener tima iz Andaluzije Pablo Machin ima običaj da često šalje skaute Seville 'na teren', a posljednja destinacija bila je Zagreb, odnosno Dinamo, koji će po prvi put nakon 49 godina prezimiti u Evropi.

Sjajni rezultati koje je Dinamo ostvario u grupnoj fazi Evropske lige privukli su interes brojnih velikih klubova, ponajviše zbog igrača koji su se istaknuli, a jedan od njih je i novopečeni reprezentativac naše zemlje Amer Gojak. Španci pišu kako je mladi bh. nogometaš zapao za oko skautima Seville, te da u njemu vide zamjenu za Banegu, a uz Gojaka u notesu su se još našli Nikola Moro i Dani Olmo.

No, kako to obično biva s Dinamovim igračima, jasno je da će u Sevilli morati odriješiti kesu ukoliko budu željeli dovesti Gojaka kojem stručnjaci predviđaju blistavu karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako do transfera i dođe, Gojak neće biti prvi bh. nogometaš koji je zaigrao na Ramon Sanchez Pizjuanu. Prethodno su dres Seville nosili Mirsad Hibić, Miroslav Stevanović i Emir Spahić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.