15. kolo 1. lige FBiH

Prva pobjeda Novog Travnika, Jedinstvo slavilo u Gračanici

Fudbaleri Novog Travnika danas su upisali prvu pobjedu u ovoj sezoni 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine i to tek u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Novi Travnik je na svom terenu iznenađujuće savladao TOŠK iz Tešnja rezultatom 2:1, a prvi gol na utakmici postignut je tek u 78. minuti kada je strijelac bio Skopljak.

U 89. minuti Petak je povisio vodstvo Novog Travnika na 2:0, da bi odmah u narednom napadu Mace smanjio na 2:1 i postavio konačan rezultat susreta.

U Gračanici su se sastali Bratstvo i Jedinstvo, a gosti su slavili sa 2:1. Domaći tim je u 31. minuti poveo sa 1:0 golom Salkića, da bi Jedinstvo na startu drugog poluvremena stiglo do poravnanja zahvaljujući autogolu Čakara

Promjene rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade, kada Jedinstvo postiže drugi gol i dolazi do velikog preokreta i pobjede. Strijelac je bio Miloš Borovčanin.

Bratstvo - Jedinstvo 1:2

NK Bratstvo: Divković, Buljić, Šuša, Mousa, Ćosić, Čakar, Helić, Salkić, Berbić, Stojanov, Jaranović.

NK Jedinstvo: Petrovski, Rovčanin, Antić, Nuspahić, Samaradžić, Alić, Pendek, Zečević, Tahirović, Halavać, Radosavljević.

Novi Travnik - TOŠK 2:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Jozak, Goloman, Ćosić, Džepina, Nebić, Buljubašić, Petak, Smolo, Skopljak, Sulić, Čakić.

NK TOŠK: Strika, Ivković, Koprivica, Kitanović, Mrguda, Mace, Rastoka, Kalesić, Hasić, Nikolić, Dizdarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.