Golman o kojem priča cijela BiH: Žao mi je, ne bi bilo ništa da mi nije opsovao majku

Odlučio o cijelom incidentu govoriti samo za SportSport.ba

Golman o kojem priča cijela BiH: Žao mi je, ne bi bilo ništa da mi nije opsovao majku · Ekskluzivno

S. Mlaćo

Novi Travnik je u subotu do 90. minute imao u svojim rukama bod u Bihaću. Međutim, domaći dolaze do pogotka i pobjede sa 11 metara. Briljirao je u redovima gostiju mladi golman Elvir Trako. 

Trako je naprosto izluđivao nogometaše Jedinstva i činilo se da je odlučio zaključati svoja vrata. Jedanesterac nije mogao odbraniti, a nakon meča sjajnu partiju je 'uprskao' pomalo nevjerovatnim potezom.

Naime, Trako je potrčao prema glavnom sudiji Ismetu Ibrahimkadiću i udario ga, poslije čega je ovaj pao i ostao ležati na terenu. Nastala je velika gužva, a u incident su se upetljali svi nogometaši, kao i redari.

Mladi golman je odlučio  za SportSport.ba po prvi put govoriti o svemu što se dešavalo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka arbitra iz Tešnja.

"Sada mi je naravno žao kad vidim šta sam uradio. Do toga ne bi došlo da glavni sudije i njegovi pomoćnici nisu tokom meča radili što jesu. Poslije posljednjeg zvižduka bio sam desetak metara od sudije i rekao sam mu da nije uredu način na koji je dijelio pravdu. On mi rekao da je samo bitno da sam primio pogodak, te mi je opsovao mater, a ja sam je potrčao prema njemu. Nisam ga udario, jednostavno se nisam mogao zaustaviti i on je pao", priča.

Perspektivni golman u svojoj karijeri do sada nije imao ni jednu mrlju. To priznaju i njegovi saigrači koji kažu da nikada nije napravio incident ni na treningu.

"Imam nekoliko igrača koji su svjedoci svega što sam vam rekao. Oni su to rekli i u policiji. Ja nisam davao izjavu, samo sam dobio tu kaznu koju moram platiti. I pored svega sutradan sam nazvao sudiju i uputio mu izvinjenje. Ovo je za mene prva kazna ikada, tako da ne znam šta da očekujem. Nadam se najboljem i nikako neopravdam ono što sam uradio", jasan je Trako.

Odluka o kazni za mladog golmana trebala bi biti donesena u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promo

Top Komentari

Haroni
Trebo si ga naukatirat a ne odgurnut. Ovo je cirkuz sta nam savez radi od fudbala, kad nevinog golmana sudija uspije isprovocirat do vake mjere.
27 17
a.sijak1
Ma ovo je na vijerujem al et ti kao spotrista nisi smio da tako postupis i udaranje naravno sankcija treba da sljedi al to je ta psihicka priprema gdje u vasem glubu tog nema naselje u spotru se kažnjava tako da moras bit profesionalac u zivotu
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi