Guardiola je potrošio oko 600 miliona funti od odlaska na Etihadu, no ne planira tu stati, a sljedeća investicija je očito mladi Holanđanin kojeg odavno prate u Barceloni

Frenkie de Jong stiže na Etihad

Pep razočarao Katalonce, dogovorio dolazak mlade zvijezde za čak 61 milion funti

Edmir Škorić

Pep Guaridola je pronašao dugoročnu zamjenu za Fernandinha, a dovodi je iz Ajaxa.

Manchester City je očigledno uspio da pobijedi Barcelonu u trci za Frenkiem de Jongomm, 21-godišnjim zadnjim veznim iz Ajaxa.

Prema današnjim medijima, City je odlučio da kupi De Jonga i Ajax ga pušta za 61 milion funti. De Jong će biti dugoročna zamjena na Etihadu za uskoro 34-godišnjeg Fernandinha.

Barcelona je mjesecima pratila mladog reprezentativca Holandije, također i Tottenham, ali navodno su i igrač i Ajax odmah donijeli odluku da prihvate poziv Pepovog Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Jong smatrada bi se poboljšao igranjem u sistemu Pepa Guardiole i njegov stil igre je upravo onakav kakav preferira katalonski trener.

De Jong je ponikao u Ajaxu s kojim je potpisao profesioanlni ugovor, a u 10 mečeva u Erediviziji ove sezone zabio je dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.