Neće biti na terenu u dresu, ali će meč protiv BiH biti poseban za Davida Silvu
David Silva je za španski nacionalni tim odigrao ukupno 129 utakmica i postigao je 37 golova. Debitovao je u novembru 2006. godine

Zvaničan oproštaj dugogodišnjeg reprezentativca od dresa reprezentacije

Neće biti na terenu u dresu, ali će meč protiv BiH biti poseban za Davida Silvu

M. Šljivak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Kanarskim ostrvima igra prijateljski meč protiv selekcije Španije.

Ovaj meč će biti poseban i za dugogodišnjeg reprezentativca Španije Davida Silvu. Veznjak Manchester Cityja se nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostio od nacionalnog tima, ali će se sutra naći na stadionu Gran Canaria.

Silva će se od nacionalnog tima oprostiti pred početak meča sa BiH. Izvest će početni udarac i na taj način će se zvanično povući iz nacionalnog tima.

Sjajni fudbaler je rođen na Kanarskim ostrvima, a nakon što mu 2020. godine istekne ugovor sa Cityjem, voljan je zaigrati u ekipi Las Palmasa.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Istina je da bih volio da igram u Las Palmasu. Želim da i moje dijete raste tamo gdje sam i ja, nadam se da će imati i mogućnosti iste kao ja. Ako odluči da je fudbal ono čime se želi baviti, pomoći ću mu", kazao je nedavno Silva.

Ovaj fantastični veznjak je već osam godina član Manchester Cityja, a u Španiji je igrao za Valenciju, Celtu i Eibar.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi