Promjene na klupi tima iz Tel Aviva

Maccabi potjerao Spahiju, pa angažovao Sfairopoulosa

Maccabi iz Tel Aviva zvanično je imenovao novog trenera.

Ponos Izraela već godinama se očajnički pokušava vratiti u sami vrh evropske košarke, no pod vodstvom Nevena Spahije to nije ušlo pod ruke Maccabiju, pa su se čelnici kluba odlučili za promjene.

Poslije samo jedne pobjede u prvih sedam kola Eurolige odlučeno je da se uruči otkaz dosadašnjem treneru Nevenu Spahiji, a umjesto njega na kormilo tima iz Tel Aviva je postavljen Ioannis Sfairopoulos.

U pitanju je grčki stručnjak sa bogatim iskustvom, koji je kroz karijeru, između ostalog, vodio Olympiacos, Panionios, PAOK, a bio i asistent u Houston Rocketsima, CSKA i reprezentaciji Grčke.

U igri za trenera Maccabija još je bio Joan Plaza koji je 2017. osvojio Eurokup s Unicajom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.