Košarkaši madridskog Reala došli su do osme pobjede u Euroligi te su i dalje uz CSKA jedina neporažena momčad.

Gran Canaria nemoćna u Madridu

Real i dalje neporažen, pala i Gran Canaria

Košarkaši madridskog Reala nastavili su svoj pobjednički put u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Prvaci Europe večeras su na svom parketu bez većih problema slavili protiv rivala iz Endesa lige, ekipe Gran Canarije rezultatom 89:76.

Nije sve pošlo kako treba za madridske košarkaše koji su izgubili prvu četvrtinu i usput primili čak 28 poena od Gran Canarije. Ipak, u nastavku je sve došlo na svoje i gosti su u iduće dvije četvrtine ukupno ubacili tek jedan poen više nego u prvom periodu i stvari su za njih bile završene.

Real nastavlja marširati bez poraza i unatoč odlasku Dončića uz zdravog Llulla, te probuđenog Fernandeza izgledaju bolje nego prošle sezone. Doduše, Llull večeras nije nastupio, a Fernandez se nije posebno istakao, no Anthony Randolph s 20 i Slovenac Klemen Prepelič s 13 vodili su madridski klub do osme pobjede iz osam utakmica.

Strawberry sa 20 koševa najbolji kod gostiju dok je 14 dodao Baez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.