Efes nakon preokreta slavio na Kanarima
Ekipa Anadolu Efesa velikim je preokretom u posljednje četiri minute slavila na Kanarskim otocima.

Momčad Gran Canarie imala sve u svojim rukama

Efes nakon preokreta slavio na Kanarima

Velikim preokretom večeras na Kanarskim otocima košarkaši Anadolu Efesa došli su do pobjede protiv tamošnje Gran Canarie rezultatom 90:94. Nisu domaći košarkaši znali održati velikih 1o razlike koje su imali 4 i pol minute do kraja susreta.

Prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnoj igri a na odmor se otišlo s prednošću Gran Canarije od 2 poena iako su imali i u tom periodu desetak koševa viška no Turci su se serijom potkraj poluvremena vratili na spomenutih -2.

U trećem periodu zaigrali su domaći ponovno bolje, ali Efes se nije dao i stalno su hvatali priključak za ekipom s Canara. U zadnjoj četvrtini velika serija košarkaša domaćina Olivera koji ima 40 godina podigla je Canariu na rekordnih 11 razlike i činilo se da nakon Barce na otoku ostaje još jedan veliki skalp, no Kruno Simon, Moerman i Pleiss nisu mislili tako već su iskoristili strah domaćina od pobjede i okrenuli i preokrenuli rezultat i izborili vrijednu pobjedu.

Strawberry s 19 i Baez s 14 koševa bili su najbolji kod domaćina, a Simon sa 18 i Micić sa 17 u redovima pobjedničkog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi