Izabranicama Gorana Loje je večeras bila potrebna pobjeda od čak 62 razlike što je bilo nemoguće, ali svakako treba pohvaliti našu reprezentaciju obzirom da je viđen veliki pomak u igri.

Ostali smo bez Eurobasketa

Pirova pobjeda bh. košarkašica na Islandu

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras Island u gostima sa 84:74 ali nije ostvarila plasman na Eurobasket. 

Izabranice Gorana Loje su grupnu fazu takmičenja okončale sa četiri pobjede i dva poraza, a na kraju su završile na drugoj poziciji sa istim brojem bodove kao prvoplasirana Crna Gora, ali slabijom koš razlikom.

Na kraju je naš tim u poretku najboljih drugoplasiranih reprezentacija završio pri samom dnu i neće ugledati Eurobasket, baš kao ni Grča koju je zadesila ista sudbina.

Ipak, treba reći da smo u ovim kvalifikacijama gledali sjajnu košarku od strane našeg nacionalnog tima te je sigurno napravljen veliki pomak obzirom da smo u prošlim kvalifikacijama imali omjer od jedne pobjede i pet poraza.

Što se tiče večerašnjeg meča, treba reći da su Lojine izabranice vrlo slabo otvorile susret te su nakon prve dionice imale zaostatak od 26:13, ali su se vratile u drugoj kada su slavile sa 29:15. U drugom poluvremenu reprezentacija BiH je bila sjajna i na kraju je slavila sasvim zasluženu pobjedu.

Naš tim su do trijumfa vodile Nikolina Babić i Milica Deura sa po 15 poena, dok je Marica Gajić dodala 13. U redovima domaće ekipe Hildur Kjartansdottir je ubacila 27, a Helena Sverrisdottir 22 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.