Košarkašice na Islandu traže šansu za Evropsko prvenstvo
Pred bh. košarkašicama je težak ispit, ali čuda su moguća i treba im što veća razlika na Islandu uz nešto teži poraz Bjelorusije u Turskoj

Utakmica od velikog značaja

Košarkašice na Islandu traže šansu za Evropsko prvenstvo

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras na Islandu igra posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranice Gorana Loje su u subotu u Skenderiji razbile Crnu Goru (83:68), te su ostale u igri za plasman na EP, ali će nam na Islandu biti potrebna uvjerljiva pobjeda kako bismo kao jedna od šest najboljih drugoplasiranih selekcija otišli na prvenstvo Evrope.

BiH u ovaj meč ulazi kao veliki favorit. Sve osim pobjede naše selekcije bilo bi veliko iznenađenje, ali će se bh. košarkašice morati potruditi da meč dobiju što većom razlikom, kako bi na kraju zbog koš-razlike završile među šest najboljih drugoplasiranih.

Međutim, to će biti jako težak izazov. Potreban nam je težak poraz Bjelorusije u meču sa Turskom koja se već plasirala na EP, jer se u ukupnom plasmanu na kraju gleda konačna koš razlika.

Tu je naša selekcija u nepovoljnijem položaju, ali dok je šanse ne treba se predavati. Uvjerljiva pobjeda na Islandu i uvjerljiv trijumf Turske nas vode na Euro prvi put nakon 20 godina.

Susret protiv Islanda igra se od 20:45 sati.

Top Komentari

Jadnimi
Traži se pobjeda sa 50-60 razlike i ne ganjamo samo Bjelorusiju, ganjamo i poraženog u meču Italija - Švedska
8 3
satelit
Utakmica ide uzivo na BHT1
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi