Njihove igre nisu opravdale očekivanja klubova čiji dres nose. Utakmice u kojima nastupaju uglavnom donose razočaranje zbog nastupa ovih fudbalera i moraće da pokažu dosta više u nastavku sezone (Foto: EPA)

Dosta je zvijezda čije su igre veoma slabe

Oni su najveća razočarenja: Gdje je nestala sva magija sa terena?

Midhat Šljivak

Biti fudbaler znači imati i veliki pritisak na terenu. Oni koji se s time ne mogu nositi često jednostavno nestanu, ne ostvare karijere kakve su im se predviđale, a često dolazi i do zasićenja pa fudbaleri od kojih se dosta očekuju dugo se traže i tek nakon određenog perioda se vrate u život.

Početak nove sezone donio je dosta onih koji nisu opravdali očekivanja, a ovo su neki od njih koji su u dosadašnjem dijelu sezone razočarali.

10. Raphael Varane (Real Madrid)

Raphael Varane je tokom ljeta osvojio titulu prvaka svijeta sa reprezentacijom Francsuke. Igrao je fantastičan turnir i bez dileme je jedan od najboljih defanzivaca svijeta. Međutim, početak nove sezone u Realu je jako loš i Varane ne pokazuje zašto je bio na vrhu lista najboljih fudbalera SP-a. U Madridu se nadaju da će se uskoro probuditi.

9. Sergej Milinković - Savić (Lazio)

Lazio je tokom ljeta navodno odbijao mnogobrojne ponude za srpskog fudbalera. Tražili su Nebeskoplavi čak 150 miliona eura za ovog fudbalera, ali kako trenutno SMS igra njegova cijena će poprilično pasti. Sergej je očajno ušao u novu sezonu i postigao je jedan gol i jednu asistenciju u 11 odigranih utakmica.

8. Diego Costa (Atletico Madrid)

Diego Costa je u januaru spasio karijeru povratkom u Atletico nakon problema sa Antoniom Conteom u Chelseaju. Iako napadački nije previše bio raspoložen, igrao je dobro u polusezoni. Međutim, početak nove sezone je očajan za ovog fudbalera, pa je postigao jedan gol u 12 utakmica. S obzirom na to da je velika zvijezda, od njega se mnogo više očekivalo.

7. Roberto Firmino (Liverpool)

Brazilcu iz Liverpoola za sada ne ide sve po planu. Nakon što je prošle sezone blistao sa 27 golova i 17 asistencija, ove sezone ne igra onako kako se očekivalo. Postigao je četiri gola u 17 utakmica, što nije loše, ali su igre jako slabe. Redsi čekaju da se probudi kako bi imali dodatno napadačko oružje.

6. Goncalo Guedes (Valencia)

S obzirom na to da su ga platili 40 miliona eura Goncalo Guedes nije opravdao tu cijenu na početku sezone. Ovaj sjajni fudbaler je za sada u jako lošohj formi i još čeka svoj prvi gol u novoj sezoni. Preslabo za igrača koji je prošle sezone blistao.

5. Nemanja Matić (Manchester United)

Nemanja Matić se ove sezone utopio u sivilo Manchester Uniteda. Crveni đavoli igraju slabo, a Matić za sada igra najlošiju sezonu otkako je postao član tima sa Old Trafforda. Nije ni sjena igrača koji je dominirao terenima Premiershipa.

4. Hakan Calhanoglu (Milan)

Od turskog fudbalera se mnogo više očekivalo u Milanu. Radi se o zaista odličnom igraču, ali za sada ne ispunjava sve zamisli Gennara Gattusa, ali i ne ispoljava sav potencijal koji ima. Svi su očekivali mnogo više od nula golova i dvije asistencije u Seriji A.

3. Duje Ćaleta-Car (Marseille)

Hrvatski fudbaler je stigao kao defanizvno pojačanje na Velodrome iz Salzburga za 19 miliona eura. Međutim, njegove igre su izuzetno tanke, pa se trener Marseillea Rudi Garcia odlučuje za druge opcije u defanzivi. Ćaleta-Car za sada nije opravdao uloženi novac i lako bi se moglo desiti da bude do kraja sezone zakovan za klupu.

2. Manuel Neuer (Bayern)

Jedan od najboljih golmana svijeta imao je tešku sezonu. Povreda ga je odvojila sa terena u prošloj sezoni, ali se vratio na Svjetskom prvenstvu. Tamo se nije proslavio, a ne bllista ni na golu Bayerna. Novembar je također loše otvorio i primio je osam golova iz osam uzastopnih šuteva na gol, da bi konačno protiv Borussije uspio nešto i zaustaviti, ali poraz je bio neizbježan. Nije Neuer ni blizu forme u kakvoj je bio u prethodnim godinama.

1. Marco Asensio (Real Madrid)

Odlazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida trebao je potpuno otvoriti vrata Marcu Asensiju. Kraljevi su ga vidjeli kao novu veliku zvijezdu tima, ali 22-godišnji reprezentativac Španije za sada pruža veoma skromne partije. U dosadašnjem dijelu sezone postigao je jedan gol i upisao je jednu asistenciju. Slabo za igrača u kojem je Real vidio nasljednika Cristiana Ronlada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.