Cavani o kandidatima za Zlatnu loptu: Dobar je Modrić, ali drugi su osvojili Mundijal
(Foto: EPA) Francuska je u finalu Mundijala savladala Hrvatsku, a Cavani smatra da prestižno priznanje više zaslužuje neko od igrača koji su postali svjetski prvaci

Ko zaslužuje prestižno priznanje?

Cavani o kandidatima za Zlatnu loptu: Dobar je Modrić, ali drugi su osvojili Mundijal

Bliži se 3. decembar kada ćemo konačno saznati kome će pripasti prestižna Zlatna lopta, nagrada za najboljeg igrača godine koju dodjeljuje France Football.

Luka Modrić, koji je sa Realom i prošle sezone osvojio Ligu prvaka i sa Hrvatskom došao do polufinala Mundijala, je glavni favorit za prestižnu nagradu nakon što je "pokupio" i FIFA-ino priznanje za igrača godine.

Ipak, mnogo je i onih koji smatraju da su drugi možda više zaslužili prestižno priznanje. Jedan od njih je očigledno i napadač PSG-a Edinson Cavani.

"Zlatna lopta? Za mene, postoje trojica ili četvorica koji je zaslužuju. Varane, Griezmann i Kylian Mbappe. Tu je i Modrić, imao je sjajnu sezonu, ali Varane je osvojio Svjetsko prvenstvo", izjavio je Cavani za RMC Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije