Većina novinarskih glasova za Zlatnu loptu prebrojana: Znate li ko je lider?
Proteklih deset godina Ronaldo i Messi su držali primat kada je ovo priznanje u pitanju, ali čini se kako je tome došao kraj.

Čeka se 3. decembar

Većina novinarskih glasova za Zlatnu loptu prebrojana: Znate li ko je lider?

Polako nam se približva i taj famozni 3. decembar kada ćemo konačno saznati ko je osvojio Zlatnu loptu za 2018. godinu. 

Iako se posljednjih godina bitka vodila samo između dva čovjeka - Cristiana Ronalda i Lea Messija, čini se kako ove godine nijedan od njih dvojice neće biti u onoj najužoj konkurenciji.

Francuski časopis L'Equipe objavio je i zvanični video koji najavljuje dodjelu Zlatne lopte, a sudeći po tome kako je isti napravljen, čini se da su Luka Modrić, Raphael Varane i Kylian Mbappe tri glavna kandidata za pobjedu.

Na samom početku videa prikazuje se prošlogodišnji pobjednik, Ronaldo, a potom slijede Varane i Mbappe koji ljube trofej Svjetskog prvenstva i onda Modrić koji se nalazi 'u društvu' trofeja Lige prvaka. Potom slijedi rez, a onda i ostali kandidati što vjerovatno jasno pokazuje koja trojica će voditi bitku za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, novinari su glasali do 10. novembra, a francuski mediji su otkrili da je do sada prebrojana većina glasova i da je u vodstvu Luka Modrić ispred Varanea i Mbppaea.

Podsjetimo, vezista Reala je do sada ove godine osvojio priznanje za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji i za najboljeg igrača Evrope, a da li će ujediniti sva tri prestižna individualna priznanja, ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi