Galatasaray je nakon ovog remija ostao na drugoj poziciji sa 24, dok je Konya sada na osmom mjestu sa 18 osvojenih bodova

Veliki kiks Galate

Galatasaray u finišu ostao bez pobjede protiv Konye

S. Grebović

Igrači Galatasaraya ni u trećoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima nisu uspjeli da stignu do tri boda, pošto su remizirali sa Konyasporom 1:1.

Može se reći da je ekipa Konyaspora, čiji je napad predvodio bivši igrač Sarajeva Adis Jahović i više nego zasluženo stigla do ovog boda. Gosti su imali konkretnije šanse tokom čitavog susreta, ali je ipak Galata prva stigla u vodstvo.

Igrala se 69. minuta kada je po lijevoj strani prošao Feghouli i ubacio, a loptu je u sopstvenu mrežu nespretno ubacio Ugur Demirok i to je bilo 1:0 za domaće.

Gosti su nastavili sa napadima i prilikama, a jedna takva im se isplatila. Sjajnu je loptu u šesnaesterac Galate poslao Traore za Skubica, Slovenac pada, a sudija se nakon konsultacije sa pomoćnicima u VAR sobi odlučuje pokazati na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ova odluka je naišla na negodovanje kako navijača tako i igrača Galatasaraya, a zbog prigovora isključen je Serdar Aziz koji će tako u narednom kolu propustiti veliki derbi protiv Besiktasa na Vodafone Areni. Upravo je slovenački internacionalac preuzeo odgovornost na sebe i pogodio za konačnih 1:1, čime su gosti stigli do velikog boda.

Vrijedi istaći da je posljednjih 10 minuta za Konyaspor odigrao bivši igrač Željezničara Amir Hadžiahmetović.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.