Istanbulski derbi opravdao očekivanja: Sptektakl na tribinama i na terenu!
Galatasaray je današnjim remijem barem privremeno preskočio Kasimpasu na drugom mjestu tabele i sada ima 20 bodova na svom kontu, dok je Fener ostao na jako lošen 15. mjestu sa 10 bodova, dva boda više od opasne zone.

Super liga, 11. kolo

Istanbulski derbi opravdao očekivanja: Sptektakl na tribinama i na terenu!

Prva utakmica 11. kola turske Super lige donijela je veliki istanbulski derbi, duel Galatasarayja i Fenerbahčea. Viđena je sjajna fudbalska predstava na Turk Telekom Areni, a na kraju je meč velikih rivala završen rezultatom 2:2.

Fudbaleri obje ekipe su istrčali pred prepune tribine Turk Telekom Arene, a dočekala ih je fantastična atmosfera koju su priredili domaći navijači.

Počelo je sjajno za Galatasaray koji je napadao od samog starta susreta. Dobra igra domaćih krunisana je u 31. minuti nakon što se Donk sjajno snašao pred golom Fenera i matirao golmana gostiju za 1:0. Nastavili su fudbaleri Galate sa napadima i nakon postignutog gola, a par minuta kasnije je stativa spasila Fener potpunog šoka.

Imala je Galata solidnu priliku i u finišu prvog dijela, ali je Onlyekuru iz solidne pozicije šutirao pored gola, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je i novi gol u mreži Fenera. Igrala se 49. minuta kada je lopta nakon jednog ubacivanja iz ugla došla do Linnesa koji ju je snažnim udarcem sa vrha kaznenog prostora poslao u mrežu gostiju za 2:0.

Činilo se tada da je Galata na dobrom putu da slavi lagan trijumf, ali se Fener budi, a onda u 65. minuti, nakon asistencije VAR-a, dobije penal. Minut kasnije je Valbuena iskoristio najstrožiju kaznu i smanjio na 2:1.

Nastavio je Fener s pritiskom i ubrzo stigao i do poravnanja. Kombinovali su gosti ispred šesnaesterca Galate, Valbuena je dodao loptu do Jailsona koji u 72. minuti postiže sjajan gol za poravnanje, 2:2.

Galata se tek nakon poravnanja Fenera ponovo probudila, ali nije uspijevala odmah stvoriti neku ozbiljniju šansu za novu prednost. Dobru priliku za 3:2 je imao Sinan Gumus, ali je njegov šut iz 80. minute otišao pored gola Fenera. Nije se ni Fener zadovoljavao remijem, a sjajnu priliku u 85. minuti je propustio Martin Škrtel.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju je ipak ostalo 2:2.

Galatasaray je ovim remijem barem privremeno preskočio Kasimpasu na drugom mjestu tabele i sada ima 20 bodova na svom kontu, dok je Fener ostao na jako lošen 15. mjestu sa 10 bodova, dva boda više od opasne zone.

Top Komentari

Šaraf
Kakav spektakl, ciganluk!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi