Širokobriježani su večerašnjom pobjedom preuzeli vrh tabele od Slobode, koja sutra igra s Gradinom u Tuzli

Uvjerljiva pobjeda domaćina

Bosna pregažena na Pecari, Široki brojao do 105

Edmir Škorić

U meču sedmog kola prvenstva BiH u košarci, Široki Brijeg je razbio Bosnu Royal sa 105:73.

Bosna je nakon sedam kola ostala na jednoj pobjedi, dok je Široki večeras upisao petu pobjedu i makar privremeno je preuzeo vrh tabele od Slobode, koja sutra "gostuje" Gradini u vlastitoj dvorani u Tuzli.

Širokobriježani su već poslije prve četvrtine obavili glavninu posla, pošto su vodili 35:16. U preostale tri dionice bili su manje raspoloženi, ali su na kraju prešli stotku.

Pobjeda Širokog se nekako i očekivala, ali ne i ovako težak poraz Bosne, koja će voditi grčevitu borbu za opstanak, iako je prošle godine bila član ABA 2 lige.

Mateo Drežnjak je ubacio 20 poena, Jure Zubac 18, Dario Drežnjak 16, Markus Lončar 14, Ivan Karačić 13, a Goran Filipović 12 poena u pobjedi Širokog Brijega.

Na drugoj strani Atif Durak je ubacio 28 poena, a Arian Dosen 15. Dvocifren je bio i Emir Zimić sa 10 poena.

Široki - Bosna 105:73 (35:16, 22:16, 21:20, 27:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki: Filipović 12, Zubac 18, Karači 13, Lončar 14, M. Drežnjak 20, Ćutuk, Planinić, Susak 3, Čolak 3, Bošnjak 2, Drežnjak 16, Batinić 4.

Bosna: Dosen 15, Durak 28, Ovčina 2, Pilavdžić 8, Zimić 10, Aladin, Bektić, Barukčija 7, Bavčić, Kosovac, Guity 3.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.