Široki slavio u Bratuncu
Treća dionica je presudila pobjednika u ovom duelu

Filipović ih predvodio sa 29 poena

Široki slavio u Bratuncu

M. Šljivak

Košarkaši Širokog pobijedili su kao gosti Bratunac sa uvjerljivih 84:63.

Domaći košarkaši su u prvih 20 minuta bili ravnopravni na parketu. Na odmor se otišlo sa samo poenom prednosti u korist Širokog (33:34), ali su gosti potpuno razbili Bratunac u trećem periodu.

Ovaj dio igre Široki je dobio 31:15 i tu je bio kraj svim nadama domaćih igrača da nešto mogu napraviti u ovom susretu. Na kraju su gosti bez većih problema završili posao u ovom duelu i slavil su pobjedu od 21 poena razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Goran Filipović sa 29 poena, dok je kod Bratunca Wesley Alcegaire ubacio 15.

Prvenstvo BiH:

Bratunac - Široki 63:84 (19:19, 14:15, 15:31, 15:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bratunac: Alempić, Alcegaire 15, Milošević, Nikolić 12, Jokić, Milidrag, Kovač 1, Tavarion 5, Pantić 14, S. Nikolić 4, Pavlović 7.

Široki: Ćutuk, Lončar 6, Filipović 29, Planinić, Čolak, Zubac 2, Šušak 2, Karačić 12, M. Drežnjak 16, D. Drežnjak 9, Batinić 6, Damjanović 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi