Vogošća razbila Bosnu Royal u Skenderiji!
Vogošća je upisala treću ovosezonsku pobjedu, dok je Bosna Royal loše ušla u novu sezonu i trenutno su na omjeru od jedne pobjede i pet poraza

Loše otvaranje sezone za sarajevski tim i novi poraz

Vogošća razbila Bosnu Royal u Skenderiji!

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Vogošće pobijedili su večeras u Skenderiji ekipu Bosne Royal rezultatom 73:95 u duelu 6. kola prvenstva BiH.

Nakon izjednačene prve dionice (21:21), Vogošća u drugoj četvrtini potpuno preuzima igru u svoje ruke. Dominirali su na parketu Skenderije, pa su na odmor otišli sa 13 poena prednosti, 37:50.

Vogošća je i u trećem periodu bila bolji tim. Na sredini igre u ovoj dionici otišli su čak na 23 poena prednosti i činilo se kako će tim Gorana Šehovca lagano da privede meč kraju.

Nakon 30 minuta igre razlika je i dalje bila ogromna. Gosti su imali plus 19 (54:73), ali se domaći košarkaši serijom od 7:0 u uvodnim minutama posljednje dionice koliko-toliko vraćaju u meč.

Međutim, snage za veliki preokret ekipa Denisa Bajramovića nije imala. Vogošća je bez problema završila posao u ovom meču i na kraju su upisali sigurnu pobjedu.

Do trijumfa je gostujući tim vodio Đorđe Mičić sa 19 poena, dok je kod Bosne Royal najefikasniji bio Emir Zimić sa 18 poena.

Prvenstvo BiH, 6. kolo:

Bosna Royal - Vogošća 73:95 (21:21, 16:29, 17:23, 19:22)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Royal: Aladin 2, Bektić 4, Došen 15, Durak 8, Barukčija 10, Bačvić, Ovčina 10, Kosovac, Pilavdžić 4, Guity, Zimić 18.

Vogošća: Čoloman, Vranić 14, Sijerčić 2, Evert 10, Đedović 7, Hukić 7, Fazlić 8, King 10, Mičić 19, Bjeletić 13, Vuleta 5.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Pa gdje su Bosnini Amerikanci? Ovo nema smisla gubiti od ekipe koja je tako reci jucer postala.Pa ova ekipa Bosne ne vrijedi nista.Zalosno je ds je doslo vrijeme da ne mogu nikog pobjediti.Ima li ikoga hrabrog da tuzi sve one koji su Bosnu unistili?Ali gori je haman belaj u ovakvoj drzavi nema se kome ni tuziti. Zasto novinari ovo pisu i brukaju klub? Lakse bi nam bilo da ne cujemo ovakve stvati. Izgibili od Gradine Srebrenik, Bratunca, sad od Vogosce. Pa to je dno dna.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi