Pulišić (20) je spreman za veliki korak u karijeri i uskoro bismo ga trebali gledati u vrhunskim nogometnim mečevima koje svakog vikenda nudi Premier liga

Klubovi su navodno postigli dogovor

Ponudu Chelseaja Borussia nije mogla odbiti: Pulišić od januara u Londonu

Edmir Škorić

Christian Pulišić od januara najvjerovatnije seli na Otok i tamo će u ostatku sezone nastupati kao igrač Chelseaja.

Pulišić se već mjesecima dovodi u vezu sa londonskim klubom, a prema posljednjim informacijama, transfer je dogovoren i bit će ostvaren čim na snagu stupi januarski prelazni rok.

Chelsea je do sada bio najkonkretniji i The Mirror javlja da je ovaj klub dogovorio s Borussijom Dortmund transfer čija vrijednost će na kraju iznositi 70 miliona funti.

U Dortmundu su radije za to da Pulišić u Chelsea ode na kraju sezone, ali Plavci žele da Amerikanac hrvatskih korijena na Stamford Bridge dođe već početkom iduće godine.

Dvadesetogodišnjak ulazi u zadnju godinu ugovora s Milionerima, koji su stoga i odlučili da prihvate ponudu Plavaca. Po nekima je on zamjena z Edena Hazarda, koji bi na ljeto mogao preći u Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.