Drogba: Drago mi je što za sebe mogu reći da sam svjetski čovjek

Legendarni napadač otišao u mirovinu

Drogba: Drago mi je što za sebe mogu reći da sam svjetski čovjek

Legendarni napadač Didier Drogba je prije nekoliko dana objavio završetak profesionalne fudbalske karijere.

Napadač koji je obilježio djetinjstvo jedne generacije donio je odluku da je došlo pravo vrijeme za kraj, te poručio da se ni zbog čega ne kaje.

"Svoju karijeru gledam na dva načina. Prvi, kao igrač. Uživao sam u igranju u različitim ligama i pokušao sam da ostvarim uticaj gdje god sam igrao", započeo je Drogba, te nastavio:

"A drugi, kao čovjek. Bilo je nevjerovatno iskustvo putovati svijetom, upoznati kulture tih zemalja, različite ljude, običaje... Slobodno mogu za sebe reći da sam svjetski čovjek i presretan sam što je tako".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, nezaobilazna tema razgovora sa Drogbom bio je njegov Chelsea, koji je za vikend doživio neugodan poraz od gradskog rivala Tottenhama sa 3:1. Plavcima je to bio prvi poraz u ovoj sezoni.

"Pa moralo se desiti i da Chelsea jednom izgubi... Porazi od Tottenhama nikada nisu prijatni, ipak je riječ o derbiju, ali nadam se da će Chelsea uspjeti da se vrati i započne novu seriju pobjeda. Dobro su počeli sezonu i siguran sam da će uskoro nastaviti da pobjeđuju i, nadam se, osvojiti titulu prvaka", rekao je Drogba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi