Rukometaš iz Bosne i Hercegovine igra jako dobro u redovima rumunskog tima koji je večeras ispisao lijepe stranice historije (Foto: EPA)

Liga prvaka, 10. kolo

Zulfić pogađao kada je trebalo, Dinamo u play-offu Lige prvaka

Midhat Šljivak

Muhamed Zulfić odigrao je jako dobru utakmicu za Dinamo iz Bukurešta koji je u 10. kolu Lige prvaka savladao ekipu Thuna rezultatom 29:33.

Dinamo je u meč ušao kao favorit. Na kraju su na terenu tu ulogu i opravdali, te su stigli do trijumfa.

Gosti iz Bukurešta su na odmor otišli sa golom prednosti (13:14), da bi u nastavku ipak mnogo bolje kontrolisali utakmicu koju su na kraju i lagano dobili za plasman u play-off rundu Lige prvaka.

Bh. reprezentativac Muhamed Zulfić je večeras u pobjedničkom sastavu postigao tri gola, a bio je precizan u samom finišu meča.

Amine Bannour je sa šest golova predvodio Dinamo, dok je sjajni golman Saeid Heidarirad imao 18 odbrana. Kod domaćeg tima Lanz je bio najefikasniji sa šest postignutih golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.