Odličan nastup Zulfića u Ligi prvaka
Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine igra jako dobru sezonu u dresu rumunskog tima i večeras je odigrao meč bez promašaja (Foto: EPA)

Sjajna partija bh. rukometaša

Odličan nastup Zulfića u Ligi prvaka

M. Šljivak

Muhamed Zulfić odigrao je još jedan sjajan meč za Dinamo iz Bukurešta u Ligi prvaka.

Njegov tim je poražen od Elveruma 29:28 golom sa sedam metara u zadnjoj sekundi, ali je Zulfić još jednom pokazao da je itekako kvalitetan rukometaš.

Dinamo je odigrao dobro prvo poluvrijeme. Nakon 30 minuta igre imali su tri gola prednosti (12:15), ali je Elverum u drugom poluvremenu bio bolji tim i većim dijelom je imao prednosti.

Na dvije minute prije kraja Dinamo je nakon serije od 3:0 uspio ponovo da povede, ali su zakazali u finišu, da bi Pettersen golom u posljednjoj sekundi sa sedam metara pogodio za pobjedu Elveruma.

Muhamed Zulfić je odigrao sjajan meč u poraženom timu i postigao je šest golova, a pogodio je svih šest šuteva. Isti broj golova postigao je i Razvan Gavriloaia.

Kod domaćeg tima Alexander Westby je postigao osam, a Lukas Sanell sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti