Dobra partija Zulfića, Burić preselio na klupu

Rukometna Liga prvaka

Dobra partija Zulfića, Burić preselio na klupu

Rukometaši Dinama iz Bukurešta večeras su slavili vrlo tijesnu pobjedu na gosotvanju kod Riihimaen Cocksa sa 32:31 u okviru 4. kola Lige prvaka.

Iako su domaći nakon prvog dijela susreta imali prednost od 17:15, ipak su gosti sjajnom igrom u nastavku uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i da nakon velike drame u finišu osiguraju pobjedu.

Goste je do trijumfa vodio Amine Bannour sa šest golova, dok je jedan manje postigao Kamel Alouini. Vrlo dobar je bio i bh. rukometaš Muhamed Zulfić koji je postigao tri gola iz četiri pokušaja. Najbolji u redovima domaće ekipe bio je Nico Ronnberg koji je postigao čak 11 golova, dok je jedan manje imao Teemu Tamminen.

Dinamo sada ima omjer tri pobjede i jedan poraz, dok je Riihimaen na omjeru od dva remija i dva poraza.

U drugom večerašnjem susretu Flensburg je na domaćem terenu porazio ekipu Motora sa 31:24. Treba reći da je bh. golman Benjamin Burić bio rezervna na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi