Samuel danas ima 40 godina i već dugo vremena ga nema na velikoj sceni.

Pravio mu probleme na treninzima

Samuel se prisjetio dana u Romi: Zbog Cassana sam htio razbiti sve

Nekadašnji štoper Intera Walter Samuel govorio je za Gazzetta dello Sport o narednom derbiju Serije A u kom se sastaju njegova dva bivša kluba Roma i Inter.

On je najbolje dane karijere proveo u Interu s kojim se prije osam godina popeo na tron Evrope.

Ipak, toga se mnogi više ni ne sjećaju, ali Samuel je svoju evropsku karijeru počeo u Romi gdje je igrao sa velikim zvijezdama kao što su Totti, Batisuta, De Rossi ili Cassano.

Danas se prisjetio nekih anegdota iz vremena kada je nosio dres rismke Vučice, a glavni lik u njegovoj priči je Antonio Cassano koji ga je svojevremeno znao brukati na treninzima.

Novinari su ga upitali koji mu je saigrač iz Rome pravio najviše problema, a njemu je odmah pao na pamet Cassano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na treningu sam ga zatvorio uz liniju i pomislio sam: nema prostora da ode bilo gdje. Jednim dodirom - samo jednim, on se okreće i ostavlja me mrtvim. Ni dan danas ne razumijem kako. U svlačionici me je uništavao zbog toga i svi su se smijali. Htio sam razbiti sve", prisjetio se Samuel.

Podsjetimo, on je u karijeri igrao još za Newell's Old Boys, Bocu Juniors, Real Madrid i Basel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.