Ako ode Di Francesco, odlazi i Monchi

Moglo bi doći do velikih promjena

Ako ode Di Francesco, odlazi i Monchi

Eusebio di Francesco se posljednjih sedmica nalazi pod izuzetnim pritiskom zbog toga što njegova Roma bilježi rezultate koji su ispod svih očekivanja.

Za klub koji je prošle sezone, istina senzacionalno i neočekivano, zamalo stigao do finala Lige prvaka, trenutna situacija nije dobra i sedmo mjesto na tabeli nakon 13 kola Serije A može se okarakterisati kao katastrofa, posebno ako se u obzir uzme da vodeći Juventus, s kojom se Roma koliko-toliko ravnopravno borila posljednjih godina, već ima 18 bodova prednosti.

Neko bi trebao platiti ceh loših rezultata, a italijanski mediji pišu da je predsjednik James Pallotta kao glavnog krivca okarakterisao trenera Eusebija di Francesca. Špekuliše se da bi Di Francesco vrlo brzo mogao dobiti otkaz, a možda i sam odstupiti sa svoje pozicije u slučaju da izgubi od Intera u sljedećem kolu.

Međutim, odlazak Di Francesca doveo bi do još većih promjena u klubu jer bi sa njim trebao otići i Monchi. Sportski direktor Rome se, navodno, obavezao na saradnju sa Di Francescom i kraj za jednog bi automatski trebao značiti i kraj za obojicu. Monchi neće biti smijenjen, ali bi u slučaju otkaza Di Francescu najvjerovatnije podnio ostavku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred Romom je izuzetno turbulentan period, a vremena za stabilizaciju nema previše. Već u nedjelju slijedi meč 14. kola Serije A protiv Intera na Olimpicu, gdje bi sve osim Romine pobjede moglo biti kobno za Di Francesca i Monchija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seva1956
Treba ih otjerati obadvojicu , prodali su sve što je valjalo a doveli neku djecu s mlijeka, kojim treba bar tri-četiri godine da stasaju u ozbiljne igrače.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi