Milan je sinoć igrao meč Evropske lige, već u nedjelju ujutro mora da se sastane s Parmom u Seriji A

Ne sviđa mu se raspored Rossonera

Gattuso: Ne želim potaknuti kontroverze, ali kako je ovo sve moguće?

Edmir Škorić

Milanov trener Gennardo Gattuso ljut je zbog rasporeda kojeg ima njegov klub.

Rossoneri su sinoć pobijedili Dudelange u Evropskoj ligi i taj se meč igra od 18:55 sati.

U nedjelju u ranijem terminu od 12:30 Gattusov Milan igra važan meč protiv Parme u Seriji A.

"Čini se da je apsurdno igrati četvrtom u 18:55, a onda u nedjelju u ranom terminu. Ne želim potaknuti kontroverze, ali jednostavno to ne razumijem. Ne želim nikakav alibi, idemo da pobiejdimo Parmu, ali ovo sve nema smisla", rekao je Gattuso, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Parma je jaka momčad, imaju strašno dobre ofanzivce i brzu kontru. Neće nam biti dovoljno ako budemo igrali kao protiv Dudelangea. Parma nije slučajno šesta na tabeli".

Milan je s 22 boda na petom mjestu i želi da pobjedom na San Siru nastavi bitku za prve četiri pozicije koje donose plasman u Ligu prvaka. Do Lige prvaka, naravno, može i kroz Evropsku ligu, ali ako uspije da je osvoji u jako teškoj konkurenciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.