Manchester City je bez poraza poslije 14 kola i ima 12 pobjeda i samo dva remija

Premier liga

City na plus pet, West Ham slavio kod Newcastlea

Edmir Škorić

Manchester City je na Etihadu u okviru 14. kola engleske Premier lige ugostio Bournemouth i slavio je s 3:1.

Novom pobjedom Građani su uspjeli da odu Liverpoolu na plus pet, s tim da Redsi sutra igraju gradski derbi protiv Evertona na Anfieldu.

Kako god, još jedna sigurna pobjeda Cityja, koji ima omjer 12-2-0 i za sada je na dobrom putu da odbrani titulu.

Asmir Begović nije uspio da zaustavi nemilosrdne igrače Cityja, a strijelci za domaće bili su Bernardo Silva, Sterling i Gundogan, dok je Wilson postigao jedini gol za goste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je pogocima Javiera Chicharita Hernandeza  (2) i Andersona s 3:0 slavio na St. James Parku protiv Newcastlea, dok je Leicester na King Poweru golovima Vardyja iz penala i Maddisona srušio Watford.

Crystal Palace je preko McArthura i Townsenda savladao Burnley (2:0), a Brighton je odnio čitav plijen iz Huddersfielda (2:1).

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.