Guardiola sipao komplimente na račun mladog veznjaka, da li je veliki transfer na pomolu?
Houssem Aouar (desno), mladi francuski reprezentativac, je ove sezone odigrao 19 utakmica za Lyon u svim takmičenjima i postigao pet golova

Aouar već na radaru nekoliko velikana

Guardiola sipao komplimente na račun mladog veznjaka, da li je veliki transfer na pomolu?

Nakon što je Manchester City remizirao (2:2) sa Lyonom u meču grupne faze Lige prvaka odigranom u utorak, Pep Guardiola nije mogao, a da ne pohvali mladog veznjaka francuske ekipe.

Čini se da je 20-godišnji Houssem Aouar itekako impresionirao Guardiolu, a iako se do sada ovaj Francuz alžirskog porijekla povezivao sa Chelseajem, Arsenalom i Barcom ne bi čudilo da i Pep pokuša osigurati njegov potpis u skorije vrijeme.

"Houssem Aouar je veoma dobar igrač. On je nevjerovatan... Puno pričamo o Ndombeleu, ali Aouar je odličan, također. Uvijek je tako miran kada je u posjedu lopte i ima vrhunske tehničke kvalitete", istakao je Guardiola, pa se osvrnuo na Lyon, ekipu koja je njegovom Cityju ove sezone u Ligi prvaka nanijela poraz na Etihadu i zamalo slavila i na svom terenu:

"Lyon imao jako dobru ekipu. To su mladi momci s puno kvaliteta i mislim da su na mjestu što se tiče taktike".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi