Bundesliga

Bičakčiću 90 minuta u remiju Hoffenheima i Schalkea

Edmir Škorić

U posljednjem meču subotnjeg programa 13. kola njemake Bundeslige nije bilo pobjednika, pošto su Hoffenheim i Schalke remizirali rezultatom 1:1.

Hoffenheim želi da igra Ligu prvaka i naredne sezone, a sada je na šestom mjestu s 21 bodom i ima izuzetno veliku konkurenciju u vidu Leipziga, Frankfurta, Herthe, Borussije M'gladbach..., dok je Schalke ipak u sredini tabele i čini se da tim iz Gelsenkirchena neće biti dio evropske priče.

Mada Schalke ima izuzetno mlad i kvalitetan tim, što je pokazao i danas u Sinsheimu, gdje je osvojio vrijedan bod u duelu s Hoffenheimom.

Domaćin je imao veći motiv i veću želju, bio je i bolji, a poveo je preko Kramarića koji je u 59. minuti iskoristio penal. Ipak, Schalke uspijeva da izjednači u 73. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo, ponovo se gol postigao iz penala, a siguran s 11 metara za goste bio je Bentaleb.

U timu Hoffenheima je i danas dobro svojih 90 minuta u odbrani odradio bh. reprezentativac Ermin Bičakčić, koji je neizostavan u ekipi Juliana Nagelsmanna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.