Bičakčić u sjajnoj formi, Kicker ga uvrstio u tim kola

Nakon što je zabio Herthi

Bičakčić u sjajnoj formi, Kicker ga uvrstio u tim kola

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki može odahnuti barem po pitanju forme Ermina Bičakčića. Defanzivac Hoffenheima je ove sezone neizostavan u prvoj postavi, igra u životnoj formi, a to je pokazao i u proteklom kolu protiv Herthe.

Bičakčićev tim je na teškom gostovanju u Berlinu osvojio vrijedan bod, a bh. fudbaler je ponovo bio na nivou i uz to postigao jedan pogodak, što je bilo dovoljno da se prema izboru tamošnjeg Kickera nađe u odabranom društvu. 

Prema Kickeru, idealni tim 12. kola Bundeslige uz Bičakčića još čine: Pavlenka (Bremen), Roussilion (Wolfsburg), Zagadou (Dortmund), Lang (Gladbach); De Guzman (Frankfurt), Hazard (Gladbach), Muller (Bayern), Skrzybski (Schalke), Volland (Leverkusen), Lukebakio (Dusseldorf).

U ljetnom prijelaznom roku šuškalo se da bi Bičakčić mogao napustiti Hoffenheim, javilo se nekoliko klubova, no na nagovor trenera Juliana Nagelsmanna odlučio je ostati. Bio je to, kako stvari stoje, pun pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije