Nagelsmann o Bičakčiću: On je primjer ostalima, uostalom znate onu izreku...
Mladi njemački stručnjak nahvalio je bh. reprezentativca zbog igara koje pruža ove sezone u dresu Hoffenheima

Njemački trener hvali našeg stopera

Nagelsmann o Bičakčiću: On je primjer ostalima, uostalom znate onu izreku...

E. Škorić

S partijama koje u ovoj sezoni pruža naš Ermin Bičakčić (28) je oduševljen i sjajni Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann.

U ljetnom prijelaznom roku Bičakčić (28) je bio na pragu odlaska. Poslije četiri godine provedene u Hoffenheimu javila se želja za novim izazovom, u igri je bilo nekoliko klubova, ali na Nagelsmannov nagovor bh. nogometaš je odustao i ostao u klubu.

A da je napravio više nego dobar potez svjedoče svakako i igre koje pruža u ovoj sezoni. Osim što je neizostavan u prvoj postavi, Bičakčić doslovno briljira iz kola u kolo, a sa Hoffenheimom po prvi put u klupskoj historiji igra u grupnu fazu Lige prvaka. Bolji scenarij vjerovatno nije mogao ni zamisliti...

Upravo je Bičakčić bio jedna od tema na konferenciji za medije koju je Hoffenheim održao uoči sutrašnje utakmice protiv Shakhtara.

"On je izvanredan primjer svakom igraču u timu kako se igra i kako se stoji u defanzivi. Nije on tip kao igrača kao Fernando Redondo, ali jednom sam čuo izreku da je najbitnije da svako radi svoj posao. Ako si stolar, radi najbolje što možeš kao stolar, a ako si stoper onda budi pravi stoper. Bičakčić je pokazao da to jeste. Kako igrama, tako i ponašanjem", oduševljeno je kazao trener Julian Nagelsmann.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pod Nagelsmannovim vodstvom Bičakčić je uistinu napredovao kao igrač. Uostalom, da nije takav stručnjak ne bi se Nijemac konstantno dovodio u vezu sa velikanima poput Arsenala, Real Madrida, Bayerna...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi