Ističe da u njegovom klubu samo razmišljaju o osvajanju prvog mjesta i na kraju sezone

FK Vitez jesenji prvak Druge lige Zapad

Haskić: Svaki bod osvojili smo pošteno, naš cilj je Prva liga Federacije

Samir Mlaćo

FK Vitez je jesenji prvak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad. Vitežani su upisali osam pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz, te po mišljenju mnogih zasluženo drže lidersku poziciju

U Vitezu ističu da su njihove ambicije vezane za Prvu ligu FBiH, te da će sve učiniti da to i ostvare.

"Zanimljivo je da svi treneri ističu da imaju mladu ekipu, a šta onda reći za nas? Sedam igrača u prvih jedanaest je do 21 godine, u zapisniku je njih 12-13 do 21 godine. Imamo 3-4 iskusna nogometaša koji pomažu tim mladim nogometašima, a dosuđen nam je samo jedan jedanaesterac. Sve što smo osvojili, osvojili smo časno i pošteno", ističe šef struke FK Vitez Šaban Haskić.

Haskića i čelnike FK Viteza 'pogodile' su pojedine izjave trenera i nogometaša koji se takmiče u Drugoj ligi Zapad u kojima su istakli da FK Vitez nema ambicija za viši rang.

"Ovu ekipu pravim već četiri godine i naše ambicije su zovu - Prva liga Federacije BiH. Planiramo se dodatno pojačati, dovesti 3-4 kvalitetna pojačanja, ali baš pojačanja, ne nova imena. Vidimo da nas pojedinci degradiraju, a to zaista nije potrebno. Znate, poslije takvih izjava stvara se i drugačija slika kod sudija i ostalih. Mi naš cilj želimo ostvariti uz pomoć naše Uprave i sponzora kluba".

Vitežani imaju isti broj bodova kao NK Travnik, a tu su odmah Vlašić i Iskra.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

"Travniku svaka čast, to je nekadašnji premijerligaš, ali sve mora dokazati na terenu. Imamo dobar raspored i pored toga što gostujemo Iskri i Travniku, a upravo Iskru vidim kao glavnog konkurenta za prvo mjesto. Imaju kvalitetnu ekipu, samo kasno su krenuli sa pripremama i to se vidjelo", dodao je Haskić na kraju razgovora za SportSport.ba.

FK Vitez bi ove zime mogao ostati bez mladog Haruna Varde koji će prema svemu sudeći potpisati za NK Čelik, a Haskić je ponosan što mladi nogometaši iz njegovog kluba skreću pažnju premijerligaša, te dodaje da FK Vitez ispunjava sva pravila iz propozicija takmičenja NS FBiH za Prvu ligu FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.