Berberović: Teren nam je očajan, Travnik će biti prvak
Krajina iz Cazina ove sezone igra ispod očekivanja

Trener Krajine iz Cazina rezimirao polusezonu u Drugoj ligi Zapad

Berberović: Teren nam je očajan, Travnik će biti prvak

S. Bošković

Završena je polusezona u Drugoj ligi Zapad, te su ekipe otišle na zasluženi odmor.

 FK Vitez i NK Travnik su osvojili 28 bodova i drže vrh tabele, ali FK Vitez je prvi zbog nešto bolje gol razlike. No, s druge strane jedno od najneugodnijih razočaranje prvog dijela sezone predstavlja ekipa FK Krajine iz Cazina koja nakon 13. odigranih kola dijeli devetu poziciju s Bratstvom, no treba istaći kako je razlika između posljednjeplasiranog Borca i petog Kiseljaka svega sedam bodova.

SportSport.ba iskoristio je ovu pauzu kako bi razgovarao s trenerom tima iz Cazina Muhamedom Berberovićom o jesenjim rezultatima ovog kluba, ali i planovima za naredni dio sezone.

Da li ste zadovoljni rezultatima Krajine na ovoj polusezoni?

"Generalno, nisam zadovoljan. Ekipa kao što je Krajina može i mora imati bolje rezultate".

Krajina iz Cazina je igrala s pretežno mladim igračima. Da li ste zadovoljni njihovim nastupima?

"Mi smo prije početka sezone imali sastanak s našim juniorima koji su igrali kvalifikacije za Premijer ligu, te smo njima i njihovim roditeljima predočili našu viziju i plan. Plan je bio da im pružimo maksimalnu šansu i promoviramo ih u prvotimce. No, oni su pokazali tokom prvenstva da 'to nije to', te nisu iskoristili ukazanu šansu. Neki su odustali zbog svoje neambicioznosti, a jedan momak je morao prestati s aktivnim bavljenjem sportom zbog učestalih aritmija."

Berberović ističe da će se Krajina na svim pozicijama maksimalno pojačati jer je to neophodno, a također se i i osvrnuo na teren kluba iz Cazina.

"Krajina ima, ako ne najlošiji, onda među tri najlošija terena u ligi. Tu se ne može više ništa dešavati. Ne može se igrati na njemu, ne može se trenirati. Potpuno je neupotrebljiv, a na njemu dnevno trenira preko 100 igrača iz svih selekcija. To treba da nam je prioritet prije svega, a onda tek dolaze razmišljanja o nekim višim rangovima. Ovakvi uslovi nisu ni za ovog ranga takmičenja".

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na kraju razgovora Berberovića smo pitali o budućem prvaku Druge lige Zapad, a on nam je dao jasan odgovor

"NK Travnik će biti prvak, mada FK Vitez ima najbolju ekipu, ali nema ambicije da uđe u viši rang takmičenja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi