Zukan: Nadam se plasmanu u Prvu ligu FBiH
Vitežani su u posljednjem kolu savladali Busovaču 1:0.

U FK Vitez slave jesenju titulu

Zukan: Nadam se plasmanu u Prvu ligu FBiH

Samir Mlaćo

Zahvaljujući boljoj gol razlici od NK Travnik, FK Vitez je osvojio titulu jesenjeg prvaka u Drugoj ligi Zapad. Vitežani su jučer savladali Busovaču 1:0, a junak je bio kapiten Admir Zukan koji je i ove polusezone potvrdio svoje kvalitete.

Nije krio zadovoljstvo zbog osvojene titule.

"Zaista jedna odlična polusezona je iza nas gdje smo završili na prvom mjestu. Mogu slobodno reći i zasluženo jer smo u 13 utakmica izgubili samo jednu. Istina na par utakmica smo nesretno izgubili bod(ove), ali sve na kraju kad se sabere mi smo jedna vrlo mlada ekipa, dosta juniora i drugih mladih momaka tu ima koji su budućnost ovog kluba. Iskreno se nadam da ćemo i na kraju sezone završiti na prvom mjestu i ući u Prvu ligu FBiH", ističe Zukan.

Svojim igrama kaže može biti zadovoljan:

"Svojim igrama mogu biti zadovoljan. Postigao sam deset pogodaka, ali te golove ne bih postigao da nisam imao podršku svojih saigrača. Važnije mi je da pobjeđujemo, a ko će gol postići to je najmanje bitno. Pred sami kraj polusezone sam imao manju povredu koljena, pa zbog toga nisam nastupio na tri utakmice."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

O navijačima Zukan govori:

"Iskreno o navijačima i podršci na domaćim utakmicama kao kapiten ne mogu biti zadovoljan. Mislim da ja i ovi momci zaslužujemo puno veću podršku. Iskreno se nadam da ćemo na proljeće imati podršku svih naših Vitežana koji će nam dati taj vjetar u leđa i na kraju se plasirati u Prvu ligu FBiH.", dodao je sjajni napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi