Modrić je postao prvi igrač, osim Ronalda i Messija, koji je osvojio Zlatnu loptu još od 2007. godine kada je priznanje osvojio Kaka.

Luka osvojio Zlatnu loptu

France Football objavio: Ovih deset mečeva je presudilo da Modrić bude najbolji!

Hrvat Luka Modrić postao je sinoć i zvanično najbolji fudbaler svijeta.

Luka je u Parizu osvojio Zlatnu loptu i na taj način prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija, a danas je France Football otkrio kojih deset mečeva je presudilo da Luka bude izabran za najboljeg.

U tim mečevima Modrić je, prema pisanju France Footballa, pokazao zašto je u opvom trenutku svjetski broj 1 jer je na sjajan način proigrtavao saigrače, rješavao teške situacije, stvarao prilike za svoj tim itd.

Deset mečeva koji su presudili u Lukinu korist:

Levante - Real Madrid

PSG - Real Madrid

Real Madrid - Bayern Minhen

Bayern Minhen - Real Madrid

Real Madrid - Liverpool

Hrvatska - Argentina

Hrvatska - Rusija

Hrvatska - Engleska

Hrvatska - Francuska

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Roma

Za Luku je ovo priznanje svakako kruna karijere u kojoj je osvojio gotovo sve što se osvojtii moglo, a sigurni smo da ćemo ga i u narednim godinama gledati u jednako dobrom izdanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.