Vjeruje da je sve u redu

Guardiola: Jedva čekamo istragu UEFA-e

Manchester City se nalazi pod ozbiljnom istragom UEFA-e, koja je na dobrom tragu da raskrinka brojne finansijske malverzacije kojim se ovaj klub bavio u proteklih nekoliko godina.

Građani se optužuju da su preuveličavali iznose i prihode od sponzorskih ugovora kako bi bili u mogućnosti trošiti više novca za kupovinu novih igrača, čime su prekršili pravila Finansijskog fair playja.

Nakon pobjede protiv Watforda, novinare je zanimalo šta o svemu tome misli menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola. Španac je bio miran, ili je barem dobro odglumio.

"UEFA radi to što radi i ako pronađu bilo šta, klub će izdati zvanično saopštenje i objasniti situaciju. Ako smo učinili nešto neregularno, znat ćemo to, a ako nismo, ljudi će prestati da pričaju o tome. Zato jedva čekamo da dođe istraga", rekao je Guardiola, te dodao.

"Želim naglasiti da vjerujem ljudima u klubu i kompletnoj organizaciji. Ako nešto nije u redu, oni će nam reći".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da se ispostavi tačnim da se Manchester City bavio ilegalnim radnjama, bit će mu zabranjen nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.