Navijači Liverpoola su polagali nade u Watford, ali City je nezaustavljiv
Građani nakon 15 odigranih kola imaju 13 pobjeda i dva remija, ali se još uvijek moraju paziti Liverpoola koji je vrlo blizu na tabeli.

Građani odnijeli nova tri boda

Navijači Liverpoola su polagali nade u Watford, ali City je nezaustavljiv

Fudbaleri Manchester Cityja porazili su večeras u gostima Watford sa 2:1 u okviru 15. kola engleskog Premiershipa.

Iako su navijači Liverpoola, koji se sa Cityjem bori za prvo mjesto, priželjkivali kiks Građana na ovom vrlo nezgodnom gostovanju, to se na kraju ipak nije dogodilo.

City je bio mnogo bolji protivnik većim dijelom susreta i propustio je nekoliko dobrih prilika prije nego što je Sane pogodio u 40. minuti nakon asistencije Mahreza.

U drugom dijelu meča Građani su već u 51. minuti stigli do novog gola. Gabriel Jesus je bio asistent, a Mahrez ovog puta strijelac i bilo je 0:2.

Watford se ipak nije predavao pa je u 85. minuti preko Doucourea pogodio za 1:2 te je učinio sve ne bi li do kraja stigao do boda, ali to se ipak nije desilo i City je odnio puni plijen.

Građani sada imaju 41 bod, odnosno pet više od Liverpoola koji ima i meč manje, dok je Watford na 11. poziciji sa 20 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti