Košarkaši Efesa imali su plus 15, ali na kraju su poraženi od Reala, koji ima omjer 9-2 nakon 11 kola Eurolige

Euroliga

Real Madrid bio na koljenima, pa slavio u Istanbulu

Edmir Škorić

U susretu 11. kola Eurolige košarkaši Real Madrida pobijedili su domaći Anadolu Efes sa 84:82.

I Efes i Real igraju odlično ove sezone, a prije ovog duela bili su na omjeru 8-2. Na kraju je Real stigao do devete pobjede, a Efes upisao poraz poslije jednog fantastičnog niza pobjeda.

Prva četvrtina je bila poprilično izjednačena, završena je baš tako - 23:23, mada je domaćin uspio krajem druge dionice da ode na plus sedam, pa je na poluvremenu bilo 52:45.

Nastavio je Efes da igra u visokom ritmu, otišao je na plus 15 (69:54), ali posljednja četvrtina je u potpunosti pripala Madriđanima (24:8), koji su na kraju ostvarili pobjedu.

Kod Reala su najefikasniji bili Gusavo Ayon sa 20 poena, Sergio Llull sa 12 i Trey Thompkins sa 10 poena. Na drugoj strani Adrien Moerman je ubacio 19, a Vasilije Micić 15, dok je Shane Larkin ubacio 14 poena, a 13 Tibor Pleiss.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.