Barcelona u košarkaškom El Clasicu razbila Real Madrid
Obje ekipe su igrale vrlo dobro u dosadašnjem dijelu sezone, a večeras je neko morao da upiše drugi poraz u ACB ligi.

Visoka pobjeda Katalonaca

Barcelona u košarkaškom El Clasicu razbila Real Madrid

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u El Clasicu Real Madrid na domaćem parketu sa 86:69 u okviru 10. kola ACB lige.

Iako je ovaj susret bio većinom izjednačen tokom tri dionice, ipak je domaća ekipa napravila sjajnu seriju u četvrtoj četvrtini koju je dobila sa 23:10 te je to i presudilo u ovom susretu.

Katalonce je do pobjede vodio Kyle Kuric sa 16 poena, dok su Chris Singleton i Adam Hanga dodali po 12. U redovima Real Madrida najefikasniji je bio Jaycee Carroll sa 12 poena, a Facu Campazzo i Jeffery Taylor su dodali po 10.

Barcelona sada ima omjer 9-1 nakon deset odigranih kola, dok je Real ostao na osam pobjeda, a ovo mu je bio drugi poraz.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti