CSKA slavio u Madridu
CSKA je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto sa omjerom od devet pobjeda i jednog poraza, dok su Kraljevi na omjeru od 8-2 i ovo im je drugi uzasopni poraz (Foto: EPA)

Savladali Real u velikom derbiju

CSKA slavio u Madridu

M. Šljivak

Moskovski CSKA savladao je u derbiju 10. kola Eurolige na gostovanju ekipu madridskog Reala rezultatom 88:93.

Ruski velikan je odlično ušao u meč. Već na otvaranju stvaraju 14 poena prednosti (3:17), ali zatim se i Real budi i do kraja prve dionice razliku spušta na minus četiri, 20:24.

Uspio je potom aktuelni prvak Evrope da velikom serijom od 15:0 koju su započeli krajem prve i početkom druge dionice dođe na plus osam (32:24), ali nisu uspjeli da potpuno slome velikog rivala, iako su na odmor otišli sa tri poena prednosti, 41:38.

Nastavak meča, posebno treći period, donosi mnogo bolju igru košarkaša CSKA. Koristili su svaku grešku domaćih igrača, pa je prednost nakon 30 minuta igre ponovo bila na njihovoj strani (61:67).

Nije Realu povratka više bilo. CSKA je održavao prednost u posljednjih deset minuta i došao je na kraju do pobjede u velikom derbiju.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Cory Higgins sa 24 poena, Will Clyburn je dodao 18, a Nando De Colo 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala najefikasniji je bio Facundo Campazzo sa 23 poena, a istakao se još samo Rudy Fernandez koji je ubacio 18 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi