Olympiacos je prvi tim koji je pobijedio Real u Euroligi
Prije Olympiacosa samo je u španskom prvenstvu ekipa Andorre uspjela da savlada Kraljeve. Grci su drugi u sezoni, a prvi u Euroligi pobijedili Kraljeve (Foto: EPA)

Tim iz Pireja odigrao odličan meč

Olympiacos je prvi tim koji je pobijedio Real u Euroligi

M. Šljivak

Košarkaši Olympiacosa pobijedili su u 9. kolu Eurolige madridski Real 88:83 i postali su prvi tim kojem je to ove sezone pošlo za rukom.

Kraljevi su bolje ušli u meč. Poveli su sa 7:2, ali je potom Olympiacos preuzeo utakmicu u svoje ruke. Dominirao je domaći tim u prvoj dionici nakon koje je imao sedam poena prednosti, 29:22.

Iako je domaći tim na otvaranju druge dionice imao plus 10 (32:22), Real velikom serijom od 13:0 uspijeva da preokrene rezultat i da dođe do novog vodstva, 32:36.

Uslijedio je brz odgovor Olympiacosa. Uzvratili su serijom 9:0, kontrolisali su domaći rezultat do kraja prvog poluvremena i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti, 52:41.

Igrao je Real odličnu u trećem periodu. Uspjeli su da se vrate u meč, iako je Olympiacos imao konstantnu prednost, Real je uspio da vrati neizvjesnost u meč i u posljednju dionicu se ušlo neriješenim rezultatom 65:65.

Tim iz Pireja je ipak bio na kraju bolje. Odradili su jako dobar posao u posljednjoj dionici i na kraju su uspjeli da pobjede Real i nanesu im prvi poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vassilis Spanoulis je večeras odigrao sjajan meč i ubacio je 20 poena, ali je najefikasniji sa 23 poena i odličnom igrom u završnici bio Nigel Williams-Goss.

Sa druge strane kod Reala je najefikasniji bio Jaycee Carroll sa 16 ubačenih poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije