Proslavio se u Dortmundu

Arsenalov skaut otkrio mnoge zvijezde, ali niko od njih na kraju nije došao u Arsenal

Endin Čaušević
Teme:

Arsenalov skaut Sven Mislintat našao se u centru pažnje nakon intervjua kojeg je dao za engleske medije.

Mislintat više od deset godina radi kao fudbalski skaut, a u Arsenal je stigao iz Borussije Dortmund. On je u svojoj karijeri imao odlične poteze što se tiče otkrića mladih fudbalera, a sigurno da su mu najbojli transferi bili Ousmane Dembele i Sinji Kagawa.

"Sjećam se kad sam gledao Dembelea dok je igrao za Rennes. Oduševio me odmah, ali sam bio iznenađen kako dobro igra s obje noge. Bio je u situacijama u kojima nije znao kojom nogom da udari loptu. Osjetio sam odmah da je poseban igrač i doveo sam ga u Dortmund", rekao je Mislintat, te nastavio:

"Drugi koji mi je bio pravi pogodak je Kagawa. Išao sam desetak puta u Japan da ga gledam, ali sam nakon prvih 30 minuta već znao da se radi o odličnom igraču. Kada je počeo pokazivati talent u Dortmundu svi su mi čestitali jer sam ga zapravo ja otkrio".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mislintat već nekoilko godina radi kao šef skaut službe u Arsenalu, ali nije uspio da još uvijek ostavi značajan trag. On je otkrio da je pratio veliki broj igrača, ali da ih nije uspio dovesti na kraju na Emirates.

"Pa, ovdje ne ide tako glatko kao u Dortmundu. Pratio sam dosta igrača koji su nakon godinu ili dvije postali zvijezde, ali ih nisam uspio dovesti u Arsenal. Ne želim da govorim o kojim igračima se radi jer sigurno da navijačima neće biti dobro kada pročitaju da su baš oni mogli danas biti dio Arsenala. Ipak, mi radimo dalje i vjerujemo u svoj rad", poručio je Mislintat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.