Kolašinac: Emery se stavi u moju kožu i sve mi objasni

Bh. defanzivac govorio za Sky Sports

Kolašinac: Emery se stavi u moju kožu i sve mi objasni

Korpulentni bh. defanzivac Sead Kolašinac se dugo mučio sa povredom, ali se nakon oporavka uspio vratiti u prvi tim Arsenala.

Kolašinac je u prošlom kolu Premier lige bio možda i tragičar Arsenala pošto je pomogao igračima Uniteda da dođu do gola za konačnih 2:2 na Old Traffordu.

Ipak, trener Unai Emery mu sigurno nije zamjerio, a nakon meča je poručio da se neke stvari jednostavno došavaju i da je bh. defanzivac odigrao odličan meč.

Nakon posljednjih izjava Seada Kolašinca jasno je da je poštovanje između njega i Emeryja uzajamno, te da bh. fudbaler izuzetno cijeni španskog stručnjaka koji je preuzeo kormilo od Wengera, a njegov Arsenal je trenutno u nizu od 20 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

"Kada toliko dugo ne izgubite utakmicu, svi počnu vjerovati u ono što radimo... Prošle sezone nismo imali ovakav niz, ali sada kada smo 20 utakmica bez poraza samopouzdanje nam konstatno raste. Ove godine smo puno jači... Trener nas uvijek sjajno pripremi za utakmicu. Gledamo puno snimaka, a on i njegov štab se stave u našu kožu i objasne, recimo bekovima, šta rade dobro, a šta trebaju popraviti. To puno pomaže kada je potrebno nešto objasniti. Može biti slučaj da niste bili dobro pozicionirani tokom utakmice, a trener se pobrine da sljedeći put to ne bude slučaj. To znači da iz utakmice u utakmicu učite i postajete bolji. To je ključ uspjeha", izjavio je Sead Kolačinac za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predviđali smo bolji početak

"Nije lijep osjećaj kada odradite čitavu predsezonu, spremite se i onda sedmicu prije početka sezone zaradite povredu. Ali i to se dešava, ponekada primate takve udarce... Predviđali smo da će nam ići bolje na početku sezone, ali nakon prvih par utakmica smo se vratili na sjajan način", osvrnuo se Kolašinac i na svoje probleme na početku sezone, pa dodao:

"Iz utakmice u utakmicu postajemo sve jači, bolji smo na loptu, mislim i da se svi individualno razvijamo, taktički i tehnički... Dobro napredujemo i nadam se da ćemo što duže nastaviti naš niz utakmica bez poraza."

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije