Detalji nisu objavljeni

Manchester City dobija novo pojačanje, stigla i potvrda

Aktuelni engleski šampion Manchester City i zvanično je našao novu opciju za golmansku poziciju.

Građani ove sezone muku muče s golmanima. Claudio Bravo će izvan terena biti do kraja sezone zbog povrede Ahilove tetive, načet je bio i Ederson, pa je menadžer Pep Guardiola bio primoran posegnuti za novim rješenjima.

Izbor je na kraju pao na reprezentativca SAD-a Zacka Steffena. U pitanju je golman koji brani u MLS ligi za Columbus Crew, a da je završen posao potvrdio je i ovaj klub navodeći da je vrijednost transfera najveća u njegovoj historiji.

"Svaki uspjeh koji sam ostvario kao golman u MLS-u je savjet svima onima koji su me gurali da budem bolji - timskim kolegama, trenerima, porodici, prijateljima i navijačima. Radujem se sjajnom kraju perioda u ovom klubu. Željan sam napretka", poručio je Steffen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Steffen je prethodno avanturu u Evropi imao u sezoni 2015/2016. kada je bio treći golman u Freiburgu. Iza sebe inače ima i šest nastupa za reprezentaciju SAD-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.