Chelsea suspendovao navijače koji su vrijeđali Sterlinga

Više neće moći dolaziti na utakmice

Chelsea suspendovao navijače koji su vrijeđali Sterlinga

E. Čaušević

Nakon velikog derbija između Chelseaja i Manchester Cityja digla se prašina jer je nekoliko navijača londonskog tima rasistički vrijeđalo Raheema Sterlinga.

Fudbaler Cityja oglasio se nakon utakmice na društvenim mrežama i poručio da je šokiran povicima koje je čuo na Stamford Bridgeu. Na svu sreću kamere i fotoreporteri su uspjeli zabilježiti ovaj trenutak, te policiji nije trebalo dugo da otkrije o kojim navijačima se redi.

Plavci su ekspresno reagovali i evidentirali četiri osobe koje su na rasnoj osnovi vrijeđale igrača Manchester Cityja. Odlučeno je na kraju da će oni biti suspendovani i da više neće moči dolaziti na utakmice engleskog Premiershipa.

"Nakon policijske istrage utvrđeno je da se radi o četvorici navijača, te je Chelsea odlučio da ih suspenduje i oni više neće moći dolaziti na utakmice zbog navodne umješanosti u vrijeđanje Sterlinga", poručili su iz londonskog kluba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Korektan potez Čelzija,za svaku pohvali...
16 0
amadeus21
i kod nas u BH premijer ligi isto tako suspenduju... XD
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi