Seli u United?

La Repubblica: Ivan Perišić želi u Premier ligu!

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić mogao bi karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Kako navodi italijanski list La Repubblica, Perišić je izrazio želju za prelaskom u englesku Premier ligu i vrlo lako bi se moglo desiti da ovaj fudbaler na kraju i napusti Inter.

Interes za njega je u prethodnih nekoliko sezona pokazivao Manchester United, a navodno su upravo Crveni đavoli tim u kojem bi reprezentativac Hrvatske mogao nastaviti karijeru.

Pred ovim fantastičnim krilnim fudbalerom je još nekoliko dobrih sezona i sada je želja za Premiershipom veća nego ikad.

Hrvat priznao da je bio blizu Uniteda

Perišić je nedavno priznao da je na ljeto 2017. godine bio vrlo blizu prelaska u redove Manchester Uniteda.

Tada se i kroz medije dosta špekulisalo da će hrvatski napadač promijeniti sredinu i otići u Premiership, ali na kraju je ipak ostao u Interu.

Danas, nešto više od godinu dana kasnije, Perišić u razgovoru za magazin FourFourTwo objašnjava kako se sve desilo.

"Istina je da sam na stolu imao ponudu Manchester Uniteda i bio sam blizu odlaska iz Intera. Ali, odlučio sam na kraju da ostanem. Trener Luciano Spalletti je želio da mi da veliku ulogu u timu. U fudbalu mali detalji u ovim situacijama mogu da presude", rekao je Perišić.

On je ove sezone upisao ukupno 20 nastupa u svim takmičenjima te je postigao dva pogotka uz dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nego što je obukao dres Intera 2015. godine Perišić je nosio dres Wolfsburga, a ranije je također igrao za Borussiju, Club Brugge, Sochaux, Roeselare i Hajduk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.