Real Madrid je tri godine zaredom osvajao Ligu prvaka, a čini se kako će ove sezone vrlo teško ponoviti tako nešto.

U susret žrijebu

Zakucali biste se za fotelju! Zamislite ove parove osmine finala Lige šampiona

Ovosedmičnim utakmicama posljednjeg, 6. kola, grupne faze Lige šampiona završena je prva faza takmičenja i slijede nam ona najveća moguća uzbuđenja.

U osminu finala su se plasirali:

Sa prvog mjesta: Barcelona, Manchester City, Bayern Minhen, PSG, Borussia Dortmund, Porto, Juventus, Real Madrid.

Sa drugog mjesta: Ajax, Manchester United, Atletico Madrid, Roma, Liverpool, Schalke, Lyon, Tottenham.

Čini se kako odavno nismo imali veću šansu da svjedočimo baš ludom žrijebu koji bi mogao donijeti nekoliko spektakularnih parova. Naravno, u tome je mnogo pomogla činjenica da su na drugom mjestu završile neke od najboljih ekipa Evrope kao što su Atletico Madrid, Manchester United, Liverpool ili Tottenham.

Nijedan velikan od nosilaca u žrijebu neće željeti već u osmini finala da igra protiv jednog od ova četiri kluba, pa će vjerovatno prije priželjkivati Ajax, Schalke, Romu ili Lyon. Ruku na srce, treba reći da su Lyon i Ajax odigrali fantastičnu grupnu fazu te su i više nego opasan rival, dok Roma i Schalke za sada djeluju najslabašnije.

Malo ćemo se pozabaviti i eventualnim ishodom žrijeba, pa vam donosimo vjerovatno najspektakularniji mogući:

Liverpool - Barcelona

Atletico Madrid - PSG

Manchester United - Real Madrid

Roma - Borussia Dortmund

Tottenham - Bayern Minhen

Schalke - Juventus

Lyon - Porto

Jedan ovakav žrijeb će značiti da imamo zagarantovan spektakl u osmini finala i sigurno da ga mnogi ljubitelji fudbala priželjkuju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, jasno je da će žrijeb morati osigurati barem dva ili tri istinska spektakla već u prvom dijelu knock-out faze, a nadamo se da bi mogao iznjedriti neke od pomenutih parova.

Inače, prvi susreti osmine finala će se igrati 12., 13., 19. i 20. februara, a revanši 5., 6., 12. i 13. marta. Žrijeb će biti obavljen u ponedjeljak u 12.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.